Regioleverancier slaat brug tussen lokale ondernemers en gemeente

De lancering van een uniek platform geeft Berlaarse kmo’s de kans zich voortaan met enkele muisklikken kandidaat te stellen voor overheidsopdrachten.

Van alle overheidsopdrachten in België komt slechts bij 34% van alle aanbestedingen een kmo als winnaar uit de bus. De administratieve rompslomp en beperkte visibiliteit van een oproep zijn enkele obstakels die kmo’s verhinderen om in te tekenen op overheidsopdrachten. “Nochtans zijn overheidsopdrachten een belangrijke hefboom voor de lokale economie, zeker in deze coronatijden”, zegt schepen van Middenstand Steven Vandersnickt (Open VLD).

UNIZO Oost-Vlaanderen, Provincie Oost-Vlaanderen en streekintercommunale DDS, bundelen de krachten en zijn bijzonder fier een oplossing aan te bieden. Sinds december 2021 staat het gloednieuwe platform regioleverancier.be online. Hierop kunnen Oost-Vlaamse steden, gemeenten, en andere (semi)publieke organisaties, overheidsopdrachten met een beperkte offertevraag (tot 139.000 euro excl btw) publiceren. Ook Berlare stapt mee in dit verhaal. “Lokale ondernemingen kunnen zich op een heel eenvoudige manier kenbaar maken als potentiële leveranciers”, legt schepen van middenstand Steven Vandersnickt uit. “De aangemelde bedrijven krijgen automatisch een e-mail als een overheidsinstantie een relevante opdracht voor ze heeft.” Kortom, eenvoudig maar vooral heel doeltreffend.

Foto (c) Pexels.


(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.