Recreatiebaden Olympos opnieuw open

Vanaf vandaag 9 juni kan er opnieuw recreatief gezwommen worden in Zwembad Olympos en zal het nieuwe kleuter- en peuterbad open zijn. “Om tegemoet te komen aan de noden van zowel de sportclubs, de baantjeszwemmers en de gezinnen en recreatieve zwemmers, om alles praktisch haalbaar en vooral veilig te houden, voorzien we vanaf 9 juni aparte momenten voor de baantjeszwemmers (met reservatie) en daarnaast momenten voor recreatiezwemmen (zonder reservatie, maar met een max. aantal zwemmers op hetzelfde moment)”, zegt schepen van Sport Lien Verwaeren (CD&V).

Op woensdag (14-21.30 u.), zaterdag en zondag (10-18 u.) kan je doorlopend zwemmen zoals vroeger, zonder reservatie. “Alle baden zijn dan open. Let op: er mogen maximum 100 personen tegelijk binnen. We houden dit onder controle door op die momenten te werken volgens het systeem van de supermarkten, met een maximum beschikbaar aantal kleerhangers. Wanneer het maximum bereikt is, kan het dus zijn dat je even moet wachten aan de kassa. Ook voor de baden zelf geldt er een maximum capaciteit. We zullen dit duidelijk aanduiden aan de ingang en aan de baden. We hopen op begrip en medewerking van de bezoekers om jullie aan die maximum capaciteit te houden. Alleen op die manier kan stilaan iedereen weer van een zwembadbezoek genieten.”

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kan je blijven zwemmen zoals nu: in blokken van 1 uur. “Hiervoor moet je nog steeds reserveren. Deze blokken zijn vooral bedoeld voor de baantjeszwemmers (enkel het groot- en instructiebad zijn dan open). Als je reserveert, ben je altijd zeker van je plaats. Hou het nog steeds veilig! Respecteer de regels, de afstand en elkaar. Hou rekening met de maximum capaciteit van de baden. Indien nodig zullen de redders ingrijpen, maar we rekenen op ieders verantwoordelijkheid”, besluit de schepen.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)