RECEPT: Wontons met aardappel

Dit is een leuk voorgerechtje of een onderdeel van een hapjesmaaltijd. Je hebt weinig ingrediënten nodig om dit originele gerecht op tafel te zetten. Wontonvellen zijn verkrijgbaar in een Oosterse supermarkt (vers of diepvries)

Ingrediënten voor 6 personen (of 4 als voorgerecht)

  • 30 wontonvellen (ontdooid, indien diepgevroren)
  • 400g aardappels, geschild en in blokjes
  • Scheutje melk
  • 1 eidooier
  • nootmuskaat
  • 1 pakje feta, verkruimeld
  • 1 eidooier, losgeklopt met wat water
  • Peper en zout
  • Boter
  • Wat fijngesnipperde bieslook

Hoe ga ik te werk?

  1. Kook de aardappel goed gaar in gezouten water en giet af. Plet met een vork, voeg een scheutje melk toe samen met de eidooier en wat nootmuskaat.
  2. Meng ook de verkruimelde feta onder de aardappels en meng het geheel goed.
  3. Leg een vierkant wontonvel op een plank en smeer het rondom in met de losgeklopte eidooier. Leg een koffielepel van het aardappelmengsel in het midden en vouw 2 hoeken naar elkaar zodat je een driehoekje krijgt. Duw de randen goed aan met een vork.
  4. Leg de wontons ondertussen op een bord met bakpapier om kleven te vermijden en doe idt tot je vulling of wontonvellen op zijn.
  5. Zet een pot water op om de wontons kort te koken. Laat uitlekken.
  6. Neem een pan met een goede klont boter en zet op een zacht vuur. Bak hierin de wontons nog even aan en serveer. Werk af met wat gesnipperde bieslook.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.