RECEPT: Vis met rijst en twee soorten ertwen
De moestuin geeft me volop sluimererwten en erwten, ik verwerk ze samen met vis en rijst. Een lichte en gezonde maaltijd die snel klaar is.
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 zeeduivel filets
- Peper en zout
- Klontje boter
- Handvol sluimererwten
- Handvol erwten
- 20cl room
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje look, geplet
- olijfolie
- Kerriepoeder
- 150 rijst
- groentebouillonblokje
Hoe ga ik te werk?
- Kook de sluimererwten enkele minuten in gezouten water en giet af, spoel met koud water zodat ze hun kleur behouden.
- Stoof in een lage pot de ui en look aan in wat olijfolie. Voeg ook de erwtjes en sluimererwten toe.
- Kruid met wat kerriepoeder (naar smaak) en laat eventjes meestoven zodat de erwtjes zeker gaar zijn.
- Bereid ondertussen de rijst: voeg 300ml water toe samen met het bouillonblokje en laat zachtjes garen onder gesloten deksel. Als de rijst al het vocht heeft opgenomen, is de rijst klaar.
- Kruid de vis met peper en zout en bak in een klontjes boter mooi bruin aan beide zijden.
- Giet een klein scheutjes room (max 2 eetlepels) bij de groenten en kruid indien nodig nog wat bij.
- Serveer enkele scheppen rijst met de groenten en schik er de gebakken vis bij.
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)