RECEPT: Vis met pestopuree en rucola

Een zonnig puree en een lekker stukje vis, gecombineerd met rucola zorgt voor een smakelijk zomers bordje.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800g aardappelen
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 10-tal zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • Scheutje melk
  • 1 eidooier
  • Olijfolie
  • Balsamico-azijn
  • Peper en zout
  • Boter
  • Stukje witte vis (hier zeeduivel), hoeveelheid naar smaak per persoon
  • Handvol rucola per persoon

Hoe ga ik te werk?

  1. Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook gaar in gezouten water. Giet af.
  2. Voeg een scheutje melk toe, net als de eidooier en de pesto. Plet tot een gladde puree en voeg ook de zongedroogde tomaten toe.
  3. Kruid de vis goed af en bak in wat boter. Draai hem niet te snel, zodat je een mooi korstje krijgt.
  4. Maak ondertussen de vinaigrette. Meng hiervoor 4 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels van de balsamicoazijn en kruid met peper en zout.
  5. Schep een portie puree op het bord, leg de vis erboven. Werk af met een lepe van de vinaigrette en wat rucola.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.