RECEPT: Vis met aardappelen en broccoli

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 porties vis (ik nam hier kabeljauwhaasje), elk een 200g
  • 1 broccoli, in roosjes
  • scheutje witte wijn
  • handvol diepvrieserwten
  • scheut witte wijn
  • 150 ml room
  • 400g aardappelen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje look, geplet
  • peper
  • zout
  • 1 schep graanmosterd
  • boter

Hoe ga ik te werk?

  1. Kook de aardappelen bijna gaar in gezouten water. Schep ze uit de pot en kook in datzelfde water de broccoli gaar. Giet af.
  2. Stoof in een andere pot de ui en look glazig in wat boter of olijfolie. Voeg de erwten toe en laat kort meestoven.
  3. Voeg een goede scheut van de witte wijn toe en laat eventjes inkoken.
  4. Nu kan je de room en de mosterd toevoegen, roer het geheel goed om.
  5.  Als laatste gaan de aardappels en broccoli in de pot, laat het geheel nog eventjes zachtjes verder garen terwijl je de vis bakt.
  6. Kruid de vis goed af met peper en zout en bak in boter.
  7. Serveer een portie aardappelen met groenten en leg daarboven een stuk vis.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)