RECEPT: Vis met aardappelen en broccoli
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 porties vis (ik nam hier kabeljauwhaasje), elk een 200g
- 1 broccoli, in roosjes
- scheutje witte wijn
- handvol diepvrieserwten
- scheut witte wijn
- 150 ml room
- 400g aardappelen
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje look, geplet
- peper
- zout
- 1 schep graanmosterd
- boter
Hoe ga ik te werk?
- Kook de aardappelen bijna gaar in gezouten water. Schep ze uit de pot en kook in datzelfde water de broccoli gaar. Giet af.
- Stoof in een andere pot de ui en look glazig in wat boter of olijfolie. Voeg de erwten toe en laat kort meestoven.
- Voeg een goede scheut van de witte wijn toe en laat eventjes inkoken.
- Nu kan je de room en de mosterd toevoegen, roer het geheel goed om.
- Als laatste gaan de aardappels en broccoli in de pot, laat het geheel nog eventjes zachtjes verder garen terwijl je de vis bakt.
- Kruid de vis goed af met peper en zout en bak in boter.
- Serveer een portie aardappelen met groenten en leg daarboven een stuk vis.
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)