RECEPT: Tagliatelli met zalm, erwtjes en witte wijnsaus
Een pasta die snel klaar is, altijd ideaal voor een weekdag. Ik heb steeds erwtjes in de diepvries zitten voor een of ander gerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400g tagliatelli
- 1 pak gerookte zalm
- 200g diepvrieserwtjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes look fijngesneden
- 100ml witte wijn
- 200ml room
- 1 visbouillonblokje
- Peper
- boter
Hoe ga ik te werk?
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water en giet af, maar bewaar een tas van het kookvocht.
- Stoof de ui en look aan in een klontje boter. Voeg de witte wijn en het bouillonblokje toe en laat even koken.
- Voeg ook de room toe en laat zachtjes inkoken tot de saus wat gebonden is.
- Voeg de erwtjes toe en na enkele minuten ook de zalm.
- Roer en de pasta onder met eventueel nog wat kookvocht. Kruid af met wat peper.
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)