RECEPT: Spruitjes met tofu

Het tweede vegetarische gerecht is gebaseerd op spruiten, een klassieker waar een serieuze twist aan wordt gegeven. Zeker eens proberen, zelfs de kinderen vonden het lekker!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel rijstazijn (of eventueel gewone azijn)
  • 1 eetlepel honing
  • 250g stevige tofu, in blokjes van 1 cm gesneden
  • zonnebloemolie
  • 1 bussel lente-ui
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 1 bakje shiitake (of gewone bruine champignons) in stukjes
  • sesamzaadjes om af te werken
  • peper en zout
  • 200g rijst

Hoe ga ik te werk?

  1. Meng eerst de chilisaus met sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, de azijn en honing door elkaar.
  2. Marineer hierin de tofu en zet opzij terwijl je de rest doet.
  3. Snijd de gekuiste spruitjes in 3 plakjes.
  4. Verhit wat zonnebloemolie in een ruime pan met antikleeflaag en bak hierin de schijfjes spruit. Doe er wat zout op. Ze mogen gerust wat bruinen. Schep deze uit de pan.
  5. Doe opnieuw wat zonnebloemolie in de pan en bak nu de lente-ui, chilipeper en paddenstoelen kort aan. Voeg deze toe aan de spruitjes
  6. Schep met een tang de blokjes tofu over in de pan waarin de paddenstoelen gebakken zijn. Let op, dit kan wat spatten! Bak ze mooi aan tot ze een bruin laagje hebben rondom.
  7. Voeg de rest van de marinade toe aan de spruitjes
  8. Kook ondertussen ook de rijst gaar.
  9. Als alle tofu mooi gebakken is, kan je gaan opdienen. Schep wat rijst op een bord, leg daarbij een goede schep van de spruitjes en werk af met wat tofu-blokjes.
  10. Werk het bord af met wat sesamzaadjes.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.