RECEPT: Savooistoemp met gebakken zalm

In de categorie ‘vis en vlees gecombineerd’ een lekker gerecht dat eenvoudig te bereiden is voor door de week.

Ingrediënten voor 2

  • 450g aardappelen
  • ¼ savooi
  • klein pakje gerookte spekjes
  • boter
  • 1 eidooier
  • melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 2 stukjes verse zalmfilet

Hoe ga ik te werk?

  • Kook de aardappelen gaar en giet af. Kook ook de savooi gaar in licht gezouten water en hak deze goed fijn.
  • Bak de spekjes in de kom waarin je de savooi gekookt hebt en bak ze mooi krokant in voldoende boter (dit geeft echt de smaak aan de stoemp).
  • Voeg de fijngehakte savooi toe en ook de aardappelen. Plet het geheel en voeg wat melk toe om het een mooie textuur te geven. Voeg nu ook de eidooier toe en kruid af met wat nootmuskaat.
  • Tijd om de zalm te bakken: ik bak vis steeds in boter. Bij zalm is het wel belangrijk dat deze niet volledig overgaar is gebakken. Kruid de stukken goed af met peper en zout en als je ziet dat de garing bijna halverwege de vis zit, is het tijd om de vis te draaien.
  • De zalm moet binnenin net nog wat glazig zijn (dan is hij sappig).
  • Schik wat stoemp op en bord en leg het stuk zalm er bovenop.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)