RECEPT: Risotto van orzo met tomaat, courgette en feta

De vleesliefhebbers kunnen hier eventueel nog wat gebakken spekjes of balletjes aan toevoegen, maar je mist het hier zeker niet.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 1 teentje look, geplet
  • 250g orzo
  • Olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 courgette, de buitenste lagen met een mandoline afgesneden, het binnenste gedeelte in blokjes gesneden
  • 6dl groentenbouillon
  • 400g kerstomaten
  • Balsamicoazijn
  • Citroen
  • 200g feta, verbrokkeld
  •  Peper, zout
  • cayennepeper
  • Enkele takjes verse oregano
  • 3 laurierblaadjes
  • Stukje parmezaanse kaas (30g),

Hoe ga ik te werk?

  1. Haal de kerstomaatjes van het steeltje, kruid met peper en zout, doe er een klein scheutje olijfolie en wat balsamicoazijn over. Zet 15min in een oven van 190° zodat ze lichtjes konfijten.
  2. Stoof de sjalot en look aan in wat olijfolie en voeg ook de orzo toe. Laat enkele minuten meebakken.
  3. Voeg de tomatenpuree toe, net als de courgetteblokjes en laten even stoven.
  4. Blus af met de helft van de groentebouillon, doe ook 2 takjes oregano en de laurier in de pot. Zet op een rustig vuur, roer af en toe om en laat het vocht zachtjes opnemen.
  5. Snijd de plakken courgette in fijne reepje (julienne), voeg een klein beetje olijfolie toe, het sap van een halve citroen en de rest van de oregano die je fijn snippert. Laat apart staan tot het laatste.
  6. Als de orzo het vocht heeft opgenomen, kan je de rest ook toevoegen, opnieuw zachtjes laten inkoken.
  7. Dit zal in totaal een 20-tal minuten duren.
  8. Als de orzo gaar is, haal je de laurier en oregano weg en kan je eerst de parmzaan boven de pot raspen en nog eens goed omroeren. Dan de tomaatjes toevoegen, reepjes courgette en de feta.
  9. Schep nog even voorzichtig om en schep op.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.