RECEPT: Pizza op basis van pitabroodjes

Deze week 2 gerechten met pitabroodjes, want vaak is het pak open en weet je soms niet meer wat je met de rest moet doen.

Als eerste gebruik ik ze als bodem voor pizza’s te maken. Leuk omdat iedereen zo zijn eigen pizza(tje) kan beleggen en ze heel snel klaar zijn.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 pitabroodjes (of meer, afhankelijk van hoeveel je er wilt eten)
  • 1 brik passata
  • Peper, zout, cayennepeper
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • geraspte mozzarella

naar keuze en smaak: hesp, chorizo, maïs, olijven,…

Hoe ga ik te werk?

  • Snijd de pitabroodjes voorzichtig open en leg ze op een ovenschaal.
  • Verwarm de over voor op 220°.
  • Verwarm de passata en kruid wat extra bij met peper, zout en wat cayennepeper.
  • Gebruik een kleine pollepel en strijk de pitabroodjes in met wat passata. Blijf wel ongeveer een cm van de kanten af.
  • Strooi er wat fijngesnipperde ui over en beleg verder naar keuze. Ik gebruik meestal wel hesp, olijven.
  • Werk af met geraspte mozzarella en steek ze in de oven. De pizza’s moeten ongeveer 10min bakken. De kaas moet mooi goudbruin zijn, maar belangrijk is ook dat ze bodem krokant wordt.
  • Let op: smeer de passata niet te lang op voorhand uit, anders wordt je bodem sowieso te vochtig.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)