RECEPT: Petit-beurretaart
Een taart die je niet moet bakken, maar die zeker in de smaak valt bij iedereen. Een belangrijke tip om de botercrème te maken: zorg dat alle ingrediënten op dezelfde temperatuur zijn, anders bestaat de kans dat hij gaat schiften.
Ingrediënten voor 1 taart
- verse koffie, afgekoeld
- scheutje cognac (in de afgekoelde koffie)
- 250g bloemsuiker
- 2 eieren
- Oploskoffie
- 300g malse boter
- 1 pak petit-beurrekoekjes
- hagelslag
Hoe ga ik te werk?
- Doe de bloemsuiker en de eieren in de mengkom van de keukenrobot en klop los.
- Zet een kopje heel sterke koffie aan de hand van de oploskoffie en laat ook tot kamertemperatuur afkoelen (zie boven).
- Snijd de boter in blokjes en klop die beetje bij beetje door het mengsel van eieren en suiker.
- Giet ook een klein lepeltje van de sterke koffie erbij.
- Laat alles goed doorkloppen tot je een gladde boterroom krijgt, maar ook niet te lang kloppen (kans op schiften).
- Neem een snijplan die bekleed is met aluminiumfolie en leg daar een eerste laag droge koekjes op.
- Bestrijk met de boterroom.
- Dip nu eerst de koekjes in de koffie en bouw zo verder.
- Werk rondom af met hagelslag.
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)