RECEPT: Petit-beurretaart

Een taart die je niet moet bakken, maar die zeker in de smaak valt bij iedereen. Een belangrijke tip om de botercrème te maken: zorg dat alle ingrediënten op dezelfde temperatuur zijn, anders bestaat de kans dat hij gaat schiften.

Ingrediënten voor 1 taart

  • verse koffie, afgekoeld
  • scheutje cognac (in de afgekoelde koffie)
  • 250g bloemsuiker
  • 2 eieren
  • Oploskoffie
  • 300g malse boter
  • 1 pak petit-beurrekoekjes
  • hagelslag

Hoe ga ik te werk?

  1. Doe de bloemsuiker en de eieren in de mengkom van de keukenrobot en klop los.
  2. Zet een kopje heel sterke koffie aan de hand van de oploskoffie en laat ook tot kamertemperatuur afkoelen (zie boven).
  3. Snijd de boter in blokjes en klop die beetje bij beetje door het mengsel van eieren en suiker.
  4. Giet ook een klein lepeltje van de sterke koffie erbij.
  5. Laat alles goed doorkloppen tot je een gladde boterroom krijgt, maar ook niet te lang kloppen (kans op schiften).
  6. Neem een snijplan die bekleed is met aluminiumfolie en leg daar een eerste laag droge koekjes op.
  7. Bestrijk met de boterroom.
  8. Dip nu eerst de koekjes in de koffie en bouw zo verder.
  9. Werk rondom af met hagelslag.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)