RECEPT: Pasta met tonijn en courgette

De moestuin geeft volop courgettes dus heel wat dinge om uit te proberen. Deze ovenschotel smaakte heerlijk, is heel gemakkelijk en je hebt er niet veel speciale ingrediënten voor nodig.
Volgende week test ik hem ook nog eens uit op de kinderen, maar ik ben vrij zeker dat deze macaroni met een twist in de smaak zal vallen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette, in blokjes gesneden (met de schil aan)
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje look, fijngesnipperd of geplet
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 150g tonijn uit blik (in eigen nat)
  • peper en zout
  • 2 takjes verse oregano (of gedroogde indien je geen verse in de tuin hebt), fijngesnipperd
  • 30g boter
  • 40g bloem
  • 1 eidooier
  • 7,5 dl melk
  • 250g gemalen kaas naar keuze
  • citroen
  • nootmuskaat
  • 250 korte pasta naar keuze

Hoe ga ik te werk?

1) Stoof de courgette samen met de ui en look aan in wat olijfolie.
2) Voeg de oregano toe en kruid met peper en zout. Je mag goed doorkruiden want courgette is
vrij flets van smaak.
3) Voeg de tonijn toe, meng goed onder elkaar en neem van het vuur.
4) Smelt in een kookpot de boter en voeg de bloem toe als de boter is gesmolten.
5) Laat enkele minuten bakken terwijl je roert met de garde. Verlaag het vuur wat en voeg de
melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
6) Haal de kookpot van het vuur en voeg de kaas toe. Houd een deel van de kaas opzij voor het
gratineren. Roer ook de eidooier onder de saus, zo wordt ze extra lekker.
7) Kook de pasta gaar in gezouten water en giet af van zodra deze beetgaar is.
8) Meng de pasta met de groenten en tonijn en giet in een ovenschaal.
9) Werk af met de rest van de kaas en gratineer in de oven tot het korstje goudgeel is.
Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)