RECEPT: Pasta met spekjes en tomatensaus

Een pasta die hier vrij vaak op tafel komt: met tomatensaus en spekjes. Iedereen lust hem en je kan hem zo pittig maken als je zelf wilt.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400g pasta
  • 1 grote fles tomatensaus naar keuze
  • 1 pak spekblokjes
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentjes look, geplet
  •  parmezaanse kaas om af te werken
  •  peper en zout
  • olijfolie

Hoe ga ik te werk?

  1. Bak eerst de spekjes krokant in wat olijfolie. Als ze mooi krokant gebakken zijn, voeg je de ui, chilipeper en look toe en laat je nog enkele minuten meestoven.
  2. Kook ondertussen de pasta gaar in gezouten water en giet af.
  3. Giet in dezelfde pot de tomatensaus en voeg de gebakken spekjes met ui toe.
  4. Laat enkele minuten sudderen en voeg dan de pasta terug toe.
  5. Werk af met de kaas.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)