RECEPT: Pasta met pompoen en kikkererwten

Een lekkere vegetarische pasta die perfect in het seizoen past. Je kan er eventueel wat rauwe ham bij serveren als je er toch graag vlees bij eet.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500g pasta naar keuze
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en gespoeld
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje look, geplet
  • 500g pompoen (dit kan hokaïdo of butternut zijn) in blokjes
  • 2 eetlepels philadelphiakaas
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 150g oude kaas (ik nam Oud-Brugge), geraspt
  • Klontje boter
  • Peper en zout
  • Handvol noten, iets fijner gehakt

Hoe ga ik te werk?

  1. Kook de pasta gaar in gezouten water. Giet af maar bewaar zeker een deel van het kookvocht.
  2. Bak in een diepe pan de pompoenblokjes in wat boter samen met de look. Kruid met voldoende peper en wat zout. Laat ze eerst kleuren en zet nadien het vuur zachter zodat ze kunnen garen. Voeg al een kleine schep van het kookvocht toe.
  3. Doe ook de ui en kikkererwten in de pan en laat mee bakken.
  4. Giet 2 pollepels kookvocht in de pot waarin je de pasta hebt gekookt en meng er de geraspte kaas onder. Roer goed los met de garde en doe er ook de philadelphia en tomatenpuree bij zodat je een mooi gebonden saus krijgt. Kruid naar smaak nog wat bij met peper en zout.
  5. Voeg de groenten toe aan de saus, net als de pasta.
  6. Werk af met nog een klontje boter zodat je een mooi geheel krijgt.
  7. Schep op een bord en werk af met wat gehakte nootjes.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.