RECEPT: Pasta met pesto en courgette

In het vorige recept maakten we pesto van daslook, als je een grotere portie van maakt, kan je er nog eens extra van genieten met deze snelle pasta.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels pesto van daslook (zie vorige recept)
  • 1 courgette, in blokjes van 1cm
  • 400g pasta
  • 1 ui, gesnipperd
  • 350g kippengehakt
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Hoe ga ik te werk?

  1. Kook de pasta gaar in gezouten water. Zet alvast een kommetje klaar, want we gaan wat van het kookvocht bewaren.
  2. Maak balletjes van het gehakt en bak mooi aan in een pan.
  3. Voeg de ui en courgettenblokjes mee aan en laat enkele minuten samen stoven, zodat alles mooi gaar is.
  4. Voeg de pesto toe, samen met een halve tas kookvocht.
  5. Voeg de gare pasta toe en meng alles goed onder elkaar.
  6. Indien het geheel te droog is, kan je nog wat extra kookvocht toevoegen.

Smakelijk!

Je zou zeker ook nog wat champignons kunnen toevoegen om extra groenten te hebben.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.