RECEPT: Pasta met kikkererwten en za’atar

Dit is een vegetarische pasta, snel klaar en heerlijk van smaak. Ook de kinderen lusten deze pasta graag.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400g gedroogde pasta naar keuze.
  • 1 pot kikkererwten, uitgelekt
  • 200g spinazie (liefst kleine blaadjes)
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • Za’atar (een Midden-Oosterse kruidenmengeling)
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • Olijfolie

Hoe ga ik te werk?

  1. Kook de pasta gaar in gezouten water en giet af maar bewaar een beetje van het kookvocht.
  2. Zet een pot op het vuur en stoof de sjalot en look aan in olijfolie.
  3. Draai het vuur hoger en voeg de kikkererwten toe, zodat ze mooi bakken.
  4. Verdeel de lepel suiker hierover, zodat alles lichtjes gaat karamelliseren.
  5. Doe ook de spinazie hierbij en laat slinken. Voeg ook het sap en de rasp van de citroen toe en giet er eveneens nog een scheutjes olijfolie bij.
  6. Kruid met redelijk wat (ongeveer anderhalve eetlepel) za’atar en roer nog eens goed om.
  7. Werk af met de fijngehakte peterselie en dien op.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.