RECEPT: Pasta carbonara met balletjes

Ingrediënten

  • 400g pasta naar keuze (ik nam linguini)
  • 5 eidooiers
  • 2 goede worsten
  • 150g parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie
  • 200g spek (blokjes of dikke sneden om zelf in blokjes te snijden)
  • Enkele takjes peterselie, fijngesneden

Hoe ga ik te werk?

  • Zet een pot met water op om de pasta te koken.
  • Duw het vlees uit de worsten en draai hiervan kleine balletjes.
  • Neem een pan en bak de spekjes mooi krokant in wat olijfolie en voeg er dan ook de balletjes bij. Bak alles mooi bruin.
  • Giet de pasta af als deze beetgaar is maar hou een beetje van het kookvocht apart
  • Maak in de kom een mengsel van de eidooiers en de helft van de parmezaanse kaas.
  • Voeg de pasta toe samen met het vlees en de peterselie.
  • Als het mengsel iets te droog is, kan je nog wat van het kookvocht toevoegen

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.