RECEPT: Pasta carbonara met balletjes
Ingrediënten
- 400g pasta naar keuze (ik nam linguini)
- 5 eidooiers
- 2 goede worsten
- 150g parmezaanse kaas, geraspt
- olijfolie
- 200g spek (blokjes of dikke sneden om zelf in blokjes te snijden)
- Enkele takjes peterselie, fijngesneden
Hoe ga ik te werk?
- Zet een pot met water op om de pasta te koken.
- Duw het vlees uit de worsten en draai hiervan kleine balletjes.
- Neem een pan en bak de spekjes mooi krokant in wat olijfolie en voeg er dan ook de balletjes bij. Bak alles mooi bruin.
- Giet de pasta af als deze beetgaar is maar hou een beetje van het kookvocht apart
- Maak in de kom een mengsel van de eidooiers en de helft van de parmezaanse kaas.
- Voeg de pasta toe samen met het vlees en de peterselie.
- Als het mengsel iets te droog is, kan je nog wat van het kookvocht toevoegen
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)