RECEPT: Ontbijtbroodje met spek en ei
Ingrediënten voor 1 broodje
- piccolo, dit kan ook in een pistolet en mag gerust van de dag ervoor zijn
- 2-3 sneetjes gerookt ontbijtspek
- 2 eitjes (of 1 indien in pistolet)
- Peper en zout
- Gemalen kaas
- Beetje olijfolie
Hoe ga ik te werk?
- Snijd bovenaan in de piccolo een opening waardoor je het binnenste er voorzichtig kunt uithalen. Let erop dat je het broodje niet breekt of scheurt.
- Smeer de binnenkant een beetje in met wat olijfolie. Dit werkt het gemakkelijkste met een borsteltje.
- Leg de speksneetjes mooi rondom in de binnenkant. Je behangt precies de binnenwanden van het broodje.
- Verwarm de oven op 180°.
- Breek de eitjes (of eitjes) voorzichtig en leg ze in het midden van het brood. Kruid goed af met peper en zout.
- Doe er wat gemalen kaas over en zet het broodje op een bakplaat in de oven. Laat rustig bakken tot het eitje mooi gestold is
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)