RECEPT: Ontbijtbroodje met spek en ei

Ingrediënten voor 1 broodje

  •  piccolo, dit kan ook in een pistolet en mag gerust van de dag ervoor zijn
  • 2-3 sneetjes gerookt ontbijtspek
  • 2 eitjes (of 1 indien in pistolet)
  • Peper en zout
  • Gemalen kaas
  • Beetje olijfolie

Hoe ga ik te werk?

  1. Snijd bovenaan in de piccolo een opening waardoor je het binnenste er voorzichtig kunt uithalen. Let erop dat je het broodje niet breekt of scheurt.
  2. Smeer de binnenkant een beetje in met wat olijfolie. Dit werkt het gemakkelijkste met een borsteltje.
  3. Leg de speksneetjes mooi rondom in de binnenkant. Je behangt precies de binnenwanden van het broodje.
  4. Verwarm de oven op 180°.
  5. Breek de eitjes (of eitjes) voorzichtig en leg ze in het midden van het brood. Kruid goed af met peper en zout.
  6. Doe er wat gemalen kaas over en zet het broodje op een bakplaat in de oven. Laat rustig bakken tot het eitje mooi gestold is

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.