RECEPT: Lunch van gegrilde groenten en feta

Een snelle, zomerse schotel. Ik ga dit als lunch maar het kan ook perfect als voorgerecht of als onderdeel van een maaltijd om te delen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 courgette
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 pakje feta
  • Olijfolie
  • Karwijzaad (of komijnzaad als alternatief)

Hoe ga ik te werk?

  1. Verhit een grillpan of contactgrill.
  2. Snijd de groenten in plakken van ongeveer 1cm dik en smeer ze lichtjes in met wat olijfolie, zo blijven ze niet aan de pan plakken.
  3. Kruid de groenten ook af met peper en een klein beetje zout.
  4. Meng de feta met een scheut olijfolie en voeg er een koffielepel karwijzaad aan toe. Het is de bedoeling dat je de feta was los prakt, voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe.
  5. Gril de plakken groenten en serveer ze afwisselend op een bordje.
  6. Werk af met de feta.

Je kan ook uiteraard andere groenten gebruiken, dit is volledig naar smaak. Het is de feta met het karwij/korianderzaad dat de verrassende smaak geeft.
Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.