RECEPT: Lamspita met spinaziesaus

Het tweede gerecht is een snelle, lekkere pita op basis van lamsvlees. Let op, het is niet veel werk, maar zorg er wel voor dat je je vlees op voorhand laat marineren, liefst een nacht ervoor. Dit zorgt ook voor lekker mals vlees.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 pitabroodjes
  • 500g lamsboutsneden, in blokjes versneden
  • ½ kl currypoeder en komijn
  • ½ kl sambal (of harissa als je geen samba in huis hebt)
  • 1 kl suiker
  • 1 sjalot, fijngesnipper
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 5 el olie
  • peper en zout
  • beetje ijsbergsla, fijngesneden

Voor de spinaziesaus

  • handvol verse spinazie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • peper en zout
  • halve sjalot, fijngesnipperd
  • 1,5 el olijfolie
  • enkele druppels citroensap
  • 1 kl sambal

Hoe ga ik te werk?

  • Meng het vlees met de curry, de komijn, de sambal, sjalot, knoflook, suiker, de olie en peper en zout.. Meng grondig, dek af en laat een nacht marineren in de koelkast.
  • Dompel de spinazie gedurende een minuut in hard kokend gezouten water. Giet af en spoel de spinazie onmiddellijk met koud water tot deze volledig is afgekoeld. Pers de spinazie goed uit met de handen en doe in een blender of cutter.
  • Voeg knoflook, sjalot, de sambal, suiker, olijfolie en een streepje citroensap toe. Mix tot een mooie dikke pasta en kruid af met peper en zout.
  • Bak het vlees in een hete pan.
  • Schuif de pitabroodjes onder de gril en laat ze gedurende 3 minuten krokant worden.

Snij de krokante broodjes doormidden.

  • Leg eerst in elke broodje een laagje ijsbergsla. Verdeel het vlees over de broodjes. Leg op elke pita een bolletje spinaziesaus.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)