RECEPT: Kervelsoep
Er stond nog redelijk wat kervel in de tuin, dus ideaal om een lekkere winterse soep mee te maken.
Ingrediënten voor 1 kom soep
- 2 grote bussels kervel, gewassen en met het mes doorgegaan
- 2 grote uien, in stukken
- 1 teentje look
- 1 stukje knolselder (ongeveer 1/8)
- 2 grote aardappels, geschild en in blokjes
- 2 preiwitten, gewassen en in ringen
- 2,5l kippenbouillon (vers of met een bouillonblokje)
- Peper en zout
- Boter
- 4 sneden toastbrood
- 300g gehakt
Hoe ga ik te werk?
- Stoof de groenten aan, maar gebruik slechts de helft van de kervel. Laat even goed aanstoven en overgiet dan met de bouillon.
- Laat zachtjes koken tot de groenten goed zacht zijn.
- Rol ondertussen balletjes van het gehakt.
- Snijd het toastbrood in kleine vierkantjes en bak krokant in wat boter (laat uitlekken op keukenpapier).
- Mix de soep glad en kijk of er eventueel nog wat bouillon bij moet.
- Om de soep mooi groen te krijgen, gaan we er nu rauw de rest van de kervel al mixend bij doen. Mix goed door.
- Doe ten slotte de balletjes in de hete soep en laat nog even pruttelen.
- Dien op met de broodcroutons.
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)