RECEPT: Kervelsoep

Er stond nog redelijk wat kervel in de tuin, dus ideaal om een lekkere winterse soep mee te maken.

Ingrediënten voor 1 kom soep

  • 2 grote bussels kervel, gewassen en met het mes doorgegaan
  • 2 grote uien, in stukken
  • 1 teentje look
  • 1 stukje knolselder (ongeveer 1/8)
  • 2 grote aardappels, geschild en in blokjes
  • 2 preiwitten, gewassen en in ringen
  • 2,5l kippenbouillon (vers of met een bouillonblokje)
  • Peper en zout
  • Boter
  • 4 sneden toastbrood
  • 300g gehakt

Hoe ga ik te werk?

  1. Stoof de groenten aan, maar gebruik slechts de helft van de kervel. Laat even goed aanstoven en overgiet dan met de bouillon.
  2. Laat zachtjes koken tot de groenten goed zacht zijn.
  3. Rol ondertussen balletjes van het gehakt.
  4. Snijd het toastbrood in kleine vierkantjes en bak krokant in wat boter (laat uitlekken op keukenpapier).
  5. Mix de soep glad en kijk of er eventueel nog wat bouillon bij moet.
  6. Om de soep mooi groen te krijgen, gaan we er nu rauw de rest van de kervel al mixend bij doen. Mix goed door.
  7. Doe ten slotte de balletjes in de hete soep en laat nog even pruttelen.
  8. Dien op met de broodcroutons.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.