RECEPT: Kalkoenstoofvlees
Een iets gezondere versie van een klassiek gerecht. Wij eten het met rijst, maar dit kan evengoed met een aardappelbereiding naar keuze zijn.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800g kalkoenstoofvlees
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje look
- 2 grote wortels, in plakjes
- 1 eetlepel Luikse siroop
- Boter
- Peper en zout
- 250g champignons, in plakjes
- 33cl bruin bier naar keuze
- Vleesbouillonblokje
- 1 bruine boterham, besmeerd met mosterd
Hoe ga ik te werk?
- Kruid het vlees met peper en zout. Bak het in kleine porties aan in een pan met boter, zorg dat elke kant een bruin korstje heeft en schep uit de pan. Zet opzij.
- Stoof in een pot de ui samen met de look aan in wat boter en voeg ook de wortels en champignons toe.
- Giet het bier erbij en laat even mee opwarmen.
- Voeg het vlees terug toe en voeg net zoveel water toe tot het vlees onder staat, samen met de Luikse siroop en de boterham.
- Doe ook het bouillonblokje in de pot.
- Laat langzaam sudderen gedurende een 2-tal uur. Hoe langer het vlees opstaat, hoe beter de smaak zal zijn.
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)