RECEPT: Hapje met Sint-Jakobsvrucht en parelcouscous

Ingrediënten voor 4 hapjes

  • 50g parelcouscous
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • Peper en zout
  • cayennepeper
  • 4 Sint-Jakobsvruchten
  • Boter

Hoe ga ik te werk?

  1. Kook de parelcouscous beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel goed met koud water, laat voldoende uitlekken.
  2. Plet de avocado en meng dit onder de parelcouscous.
  3. Voeg onmiddellijk wat limoensap toe om het verkleuren tegen te gaan. Kruid met zout en cayennepeper naar smaak. Het mag best wat afsmaken, want avocado heeft niet zo veel smaak.
  4. Leg er de pit van de avocado bij, zo vermijd je dat alles gaat verkleuren. Dit helpt echt!
  5. Dep de Sint-Jakobsvruchten goed droog, kruid met peper en zout.
  6. Laat een klontje boter smelten en bak de Sint-Jakobsvruchten kort maar krachtig aan op een hoog vuur. Bak ze niet te lang, want dan worden ze taai.
  7. Schep wat van de parelcouscous in een schaaltje en leg daar de Sint-Jakobsvrucht bij.
  8. Werk af met wat balsamicocrème indien je dit hebt.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.