RECEPT: Hapje met forelmousse

Ingrediënten voor 6 hapjes

  • 1 pakje gerookte forelmousse
  • 2 eetlepels (liefst verse) mayonnaise
  • 1 eetlepel mierikswortel(crème)
  • Peper en zout
  • Roze peperbolletjes als afwerking
  • 1 stronkje witloof als afwerking

Hoe ga ik te werk?

  1. Mix de mayonaise met de forel tot een zeer gladde mousse. De hoeveelheid mayonaise kan dus een beetje variëren, begin met 1 lepel en voeg toe tot je een gladde massa krijgt die je in een spuitzak kan doen.
  2. Voeg de mierikswortel toe naar smaak. Dit mag wel wat doorsmaken maar is vrij pittig, dus best niet te veel in 1x toevoegen. Kruid nog met een klein beetje peper en zout.
  3. Doe de mousse in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
  4. Ofwel haal je mooie blaadjes van het stronkje witloof en vul je die met de mousse, ofwel snij je enkele fijne sprieten om als afwerking te gebruiken in een glaasje.
  5. Plet de roze peperkorrels in een vijzel om af te werken

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.