RECEPT: Gevulde eieren

Mijn 9 kippen geven op dit moment volop eieren, dus maakte ik vorige week deze klassieker als
aperitiefhapje. Klassiek onderdeel van een koude schotel, maar als hapje is dit zeker ook heel lekker.

Ingrediënten voor 12 halve gevulde eitjes

  • 6 eitjes
  • 1,5 eetlepel mayonaise
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • een spuitzak en kartelmondje
  • beetje bieslook, fijngesneden
  • eventueel een radijsje als afwerking

Hoe ga ik te werk?

1) Zet een pot met water op en voeg de eieren toe van zodra het water kookt. Reken vanaf dan
9 minuten, zo wordt het eigeel zeker niet grijs.
2) Giet af en spoel goed met koud water, zo pellen de eieren straks beter.
3) Snijd de eieren doormidden en verwijder het eigeel. Verzamel dit in een kommetje.
4) Plet de eidooiers met een vork en voeg de mayonaise toe.
5) Kruid heel goed af met peper, zout en cayennepeper. Voeg de bieslooksnippers toe.
6) Doe dit mengsel in een spuitzakje en vul de eitjes hiermee terug af.
7) Werk eventueel af met een schijfje radijs.

Smakelijk!
Je kan hierop nog heel wat variaties maken: voeg wat fijngesnipperde gerookte zalm toe of bv een krokant gebakken spekje.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)