RECEPT: Gehaktschotel met boontjes en rijst

Deze schotel is eveneens snel te bereiden en biedt mogelijkheden om te variëren. Je zou bijvoorbeeld gerust andere groenten kunnen gebruiken.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400g gehakt
  • 1 grote appel, in blokjes gesneden
  • 400g boontjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje look, geplet
  • Peper en zout
  • 1 kl Kerriepoeder
  • 1 kl Kurkuma
  • 1kl paprikapoeder
  • 250ml room
  • 300g rijst
  • handvol rozijnen

Hoe ga ik te werk?

  • Kook de boontjes 5min in licht gezouten water en giet af.
  • Bak de ui en de look aan in een pan die ook in de oven kan
  • Voeg het gehakt toe en bak rul.
  • Kruid af met het kerriepoeder, de kurkuma en paprikapoeder en laat de kruiden kort meebakken.
  • Voeg de room toe en laat even inkoken.
  • Meng de boontjes en de appel onder het gerecht en zet in een verwarmde oven van 180°.
  • Kook intussen de rijst gaar samen met de rozijnen.
  • Laat het gerecht ongeveer een 15min in de oven verder garen zodat de saus mooi indikt.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)