RECEPT: Florentijnse ovenschotel
Een vegetarische ovenschotel die niet meer werk bevat dan wat snijwerk voor de fans van aardse smaken.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 aardappels
- Stukje knolselder (hoeveelheid naar keuze, niet te groot)
- 2 wortels
- 1 ui, in heel fijne halve ringen
- 2 eetlepels (grove) mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
- Bieslook, fijngesnipperd
- 4 eieren
Hoe ga ik te werk?
- Snijd de aardappel, knolselder en wortels (wortels in de lengte) heel fijn met een mandoline.
- Doe de groenten, samen met de ui in een mengkomen, giet de olie erbij en meng goed onder elkaar.
- Doe ook de mosterd en bieslook erbij en schep alles goed onder elkaar, dit werkt heel gemakkelijk met de handen.
- Kruid goed af met peper en zout en schik in een ovenschaal.
- Laat ongeveer 1u garen in een oven van 220°C, afgedekt met alumniumfolie.
- Haal uit de oven en maak 4 kuiltjes. Breek in elk kuiltje een ui en kruid opnieuw af met peper en zout over het ei.
- Laat nog enkele minuten garen in de oven, tot het eiwit mooi gestold is.
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)