RECEPT: Florentijnse ovenschotel

Een vegetarische ovenschotel die niet meer werk bevat dan wat snijwerk voor de fans van aardse smaken.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 aardappels
  • Stukje knolselder (hoeveelheid naar keuze, niet te groot)
  • 2 wortels
  • 1 ui, in heel fijne halve ringen
  • 2 eetlepels (grove) mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • Bieslook, fijngesnipperd
  • 4 eieren

Hoe ga ik te werk?

  1. Snijd de aardappel, knolselder en wortels (wortels in de lengte) heel fijn met een mandoline.
  2. Doe de groenten, samen met de ui in een mengkomen, giet de olie erbij en meng goed onder elkaar.
  3. Doe ook de mosterd en bieslook erbij en schep alles goed onder elkaar, dit werkt heel gemakkelijk met de handen.
  4. Kruid goed af met peper en zout en schik in een ovenschaal.
  5. Laat ongeveer 1u garen in een oven van 220°C, afgedekt met alumniumfolie.
  6. Haal uit de oven en maak 4 kuiltjes. Breek in elk kuiltje een ui en kruid opnieuw af met peper en zout over het ei.
  7. Laat nog enkele minuten garen in de oven, tot het eiwit mooi gestold is.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.