RECEPT: Eiwrap
Een zonnig aperitiefhapje, extra geel door de eitjes van onze eigen kippen.
Ingrediënten voor 1 bord
- 6 eieren
- Peper en zout
- 6 sneetjes rauwe ham
- Groene pesto (ik nam de daslookpesto van eerder)
- 10-tal zongedroogde tomaten op olie.
- Handvol rucola
Hoe ga ik te werk?
- Kluts de eieren en kruid met peper en zout.
- Bak heel dunne omeletjes, ik doe dit in een pannetjes voor pannenkoeken.
- Laat de omeletjes afkoelen.
- Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in fijne reepjes en spoel de rucola.
- Smeer een omelet in met een dun laagje pesto en leg in het midden een sneetje ham.
- Bestrooi met wat van de tomaatjes en eindig met de rucola.
- Probeer de omelet zo strak mogelijk op te rollen.
- Ik steek eerst al prikkers en snijd vervolgens in porties, zo rolt de omelet niet opnieuw open.
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)