RECEPT: Bruschetta met daslookpesto

Daslook is nu volop aan het bloeien, ik maak er elk jaar opnieuw een lekkere pesto mee, vandaar deze twee recepten.

Ingrediënten voor de pesto

  • Grote portie daslook, bloemetjes, blaadjes en stengels
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • Olijfolie
  • 50g parmezaanse kaas
  • 2 teentjes look
  • Peper
  • zout

Hoe ga ik te werk?

  1. Spoel de daslook af en doe deze in een blender.
  2. Doe de overige ingrediënten in de blender met een goede scheut olijfolie en mix glad.
  3. Kruid goed af met peper en zout.
  4. De hoeveelheid olijfolie is moeilijk exact te zeggen, de bedoeling is om een gladde pesto te krijgen, maar zeker ook niet te lopend.
  5. Rooster wat ciabatta of stokbrood en smeer in met de pesto. Heerlijk als een zomers aperitiefhapje.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.