RECEPT: Bruschetta met daslookpesto
Daslook is nu volop aan het bloeien, ik maak er elk jaar opnieuw een lekkere pesto mee, vandaar deze twee recepten.
Ingrediënten voor de pesto
- Grote portie daslook, bloemetjes, blaadjes en stengels
- 2 eetlepels cashewnoten
- Olijfolie
- 50g parmezaanse kaas
- 2 teentjes look
- Peper
- zout
Hoe ga ik te werk?
- Spoel de daslook af en doe deze in een blender.
- Doe de overige ingrediënten in de blender met een goede scheut olijfolie en mix glad.
- Kruid goed af met peper en zout.
- De hoeveelheid olijfolie is moeilijk exact te zeggen, de bedoeling is om een gladde pesto te krijgen, maar zeker ook niet te lopend.
- Rooster wat ciabatta of stokbrood en smeer in met de pesto. Heerlijk als een zomers aperitiefhapje.
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)