RECEPT: Bisque van garnalenkoppen

Vorig weekend kochten we verse garnalen aan zee en dit gerechtje is perfect om te garnalenkoppen, die boordevol smaal zitten, ook te gebruiken.

Ingrediënten voor 4 kommetjes bisque

  • de koppen en schelpen van 1 kg garnalen
  • 2 wortels, in grove stukken
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • cayennepeper
  • peper en zout
  • 2 stengels selder, in stukken
  • room
  • tomatenpuree
  • olijfolie

Hoe ga ik te werk?

  • Bak de garnalenkoppen aan in wat olijfolie tot je ze goed begint te ruiken.
  • Voeg de groenten en tomatenpuree toe en laat nog enkele minuten meebakken.
  • Voeg nu water toe (ik neem ongeveer anderhalve liter) kruid goed af met peper, zout en wat cayennepeper en laat 20 minuten doorkoken.
  • Je laat ze best niet langer koken, want dat kan er een bitteren smaak in je soep komen.
  • Giet alles af door een puntzeef en duw de rest goed uit met een pollepel, zodat je alle smaken in je kom krijgt.
  • Zet de soep terug op het vuur en proef een eerste keer. Laat ze nu nog geruime tijd rustig pruttelen. Hier geldt wel: hoe langer, hoe geconcentreerder de smaak wordt.
  • Voeg tegen het einde een scheutjes room toe en proef opnieuw of de bisque goed afsmaakt.
  • Serveer in een kommetjes, eventueel met wat garnalen en/of peterselie als afwerking.

Smakelijk!

Extra tip: als je nog niet voldoende garnalenkoppen hebt, kan je deze ook sparen in de diepvriezer, tot je er genoeg hebt om dit te maken.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.