RECEPT: Appeltaart
Een gezellige taart die snel klaar is, ideaal voor een zondags gebakje.
Ingrediënten voor 1 taart
- 1 vel bladerdeeg
- 100g gesmolten boter
- 150g kristalsuiker
- 6-tal appels
- 1 zakje vanillesuiker
- 25g vanillepoeder
- 3 eieren
- 1 snuifje kaneel
- 2 eetlepels amandelpoeder
Hoe ga ik te werk?
- Verwarm de oven op 180°C.
- Meng in een kom de suiker, vanillesuiker, boter, kaneel en eieren onder elkaar en klop dit met een garde luchtig.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in fijnere partjes.
- Leg het deeg in een beboterde en bebloemde taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Strooi de 2 eetlepels amandelpoeder (indien je dit niet hebt kan dit ook paneermeel zijn) op de taartbodem.
- Verdeel de appelpartjes netjes over de bodem en giet het mengsel erover.
- Bak voor ongeveer 55min in de oven.
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)