RECEPT: Appeltaart

Een gezellige taart die snel klaar is, ideaal voor een zondags gebakje.

Ingrediënten voor 1 taart

  • 1 vel bladerdeeg
  • 100g gesmolten boter
  • 150g kristalsuiker
  • 6-tal appels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25g vanillepoeder
  • 3 eieren
  • 1 snuifje kaneel
  • 2 eetlepels amandelpoeder

Hoe ga ik te werk?

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Meng in een kom de suiker, vanillesuiker, boter, kaneel en eieren onder elkaar en klop dit met een garde luchtig.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in fijnere partjes.
  • Leg het deeg in een beboterde en bebloemde taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Strooi de 2 eetlepels amandelpoeder (indien je dit niet hebt kan dit ook paneermeel zijn) op de taartbodem.
  • Verdeel de appelpartjes netjes over de bodem en giet het mengsel erover.
  • Bak voor ongeveer 55min in de oven.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.