RECEPT: Appelstrudel
De verse oogst van appels is er, dus tijd om een lekker, eenvoudig en klassiek gebak op tafel te zetten.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 grote, vaste appels, in blokjes
- 1 eetlepel abrikozenconfituur
- Handvol rozijnen
- 1 koffielepel vijfkruidenpoeder
- Snuifje zout
- 1 rol bladerdeeg
- 1 ei, losgeklopt
- rietsuiker
Hoe ga ik te werk?
- Verwarm de oven voor op 200°. Leg het bladerdeeg op een bakplaat.
- Meng de appelblokjes met het vijfkruidenpoeder, de rozijnen en de abrikozenconfituur. Verdeel de vulling over de helft van de bladerdeeg en laat de randen vrij.
- Vouw het bladerdeeg toe en duw de randen goed aan.
- Strijk de bovenkant in met het ei en strooi er een fijn laagje rietsuiker over.
- Bak de strudel 20 min in de oven tot hij mooi krokant is. Afhankelijk van de oven kan dit ook iets langer zijn.
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)