RECEPT: Appelstrudel

De verse oogst van appels is er, dus tijd om een lekker, eenvoudig en klassiek gebak op tafel te zetten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 grote, vaste appels, in blokjes
  • 1 eetlepel abrikozenconfituur
  • Handvol rozijnen
  • 1 koffielepel vijfkruidenpoeder
  • Snuifje zout
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • rietsuiker

Hoe ga ik te werk?

  • Verwarm de oven voor op 200°. Leg het bladerdeeg op een bakplaat.
  • Meng de appelblokjes met het vijfkruidenpoeder, de rozijnen en de abrikozenconfituur. Verdeel de vulling over de helft van de bladerdeeg en laat de randen vrij.
  • Vouw het bladerdeeg toe en duw de randen goed aan.
  • Strijk de bovenkant in met het ei en strooi er een fijn laagje rietsuiker over.
  • Bak de strudel 20 min in de oven tot hij mooi krokant is. Afhankelijk van de oven kan dit ook iets langer zijn.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.