Provincie stimuleert groei sociale verhuurkantoren

Elke Oost-Vlaming heeft recht op een betaalbare en kwaliteitsvolle woning. Dat vindt ook de Provincie Oost-Vlaanderen. In 2022 stimuleert zij opnieuw de groei van sociale verhuurkantoren, met bijzondere aandacht voor gemeenten waar het aanbod op dit moment nog beperkt is. Zo’n kantoren huren woningen op de private woonmarkt en verhuren ze door aan woonbehoeftige kwetsbare gezinnen.

“Sinds de start van de provinciale ondersteuning eind 2015, creëerden sociale verhuurkantoren een thuis voor meer dan 1 000 woonbehoeftige Oost-Vlaamse gezinnen. De verhuurkantoren zijn daarmee verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de totale groei in het aantal sociale woningen in de provincie Oost-Vlaanderen. Bovendien is hun werking ondertussen nagenoeg gebiedsdekkend. In 2022 hopen de kantoren 300 bijkomende betaalbare en kwalitatieve woningen te kunnen verhuren. En dat is nodig. Want sinds de start van de coronacrisis kloppen nog meer kandidaat-huurders aan dan voorheen. We zijn heel fier op de resultaten die de kantoren, mede dankzij onze ondersteuning, hebben gerealiseerd. Ook in 2022 willen we die stimulans verder zetten. De Provincie investeert bijna 300 000 EUR in de Oost-Vlaamse sociale verhuurkantoren. Ook dit jaar willen we in het bijzonder inzetten op gemeenten waar het aanbod nog beperkt is. Het subsidiebedrag per woning is dan ook hoger voor woningen die gelegen zijn in een van die gemeenten”, zegt gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Wonen.

“Verhuren via een sociaal verhuurkantoor is ook zorgelozer voor de eigenaar. Het biedt eigenaars voordelen die ze mislopen als ze particulier verhuren. Zo wordt de huur elke maand stipt betaald, moet de eigenaar zich niet bezig houden met de administratie en geniet hij ook van financiële extra’s zoals premies voor renovaties.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.