Provincie Oost-Vlaanderen lanceert groepsaankoop voor zonnepanelen en thuisbatterij

Oost-Vlamingen kunnen tot 6 juni 2022 opnieuw inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen die het provinciebestuur voor de 6de keer organiseert. Nieuw in deze editie is het aparte aanbod voor een thuisbatterij, voor wie al zonnepanelen heeft.

“Amper 6,5% van de geschikte daken in Oost-Vlaanderen is momenteel bedekt met zonnepanelen. Er is dus nog bijzonder veel zonnepotentieel in onze provincie. Met deze groepsaankoop willen we Oost-Vlaamse particulieren en bedrijven motiveren om te investeren in hernieuwbare energie. Zelf voorzien in lokaal geproduceerde groene energie is de beste garantie om energie betaalbaar en klimaatgezond te maken”, zegt gedeputeerde Riet Gillis,  bevoegd voor Energie en Klimaat. “In deze 6de editie kunnen deelnemers die al over een zonnepaneleninstallatie beschikken, intekenen voor een thuisbatterij. Door een thuisbatterij aan te kopen, kunnen eigenaars hun zelfverbruik verhogen tot 70%.”

In de groepsaankoop 2021 werd voor het eerst een thuisbatterij aangeboden, toen enkel in combinatie met een nieuwe installatie zonnepanelen. “Dit was een bijzonder groot succes: 8 op de 10 deelnemers kozen er in 2021 voor een zonnepaneleninstallatie mét thuisbatterij te voorzien. Wie intekent, kan rekenen op de gekende voordelen van groepsaankopen: een scherpe prijs aan de beste kwaliteit en een vlotte administratieve opvolging waardoor men als deelnemer volledig ontzorgd wordt. Deelnemers ontvangen ook objectieve informatie en de beste garanties.”

Deelnemen aan deze groepsaankoop is vrijblijvend. Inschrijven kan tot 6 juni 2022. Installaties worden deze zomer, ten laatste eind augustus, geplaatst. Het aanbod bestaat uit een compleet kwalitatief zonnepanelensysteem. De installatie is inclusief plaatsing en elektrische keuring. Het provinciebestuur gunde de opdracht tot organisatie van de 6de groepsaankoop aan Ichoosr. Zij zorgen ervoor dat geïnteresseerden correct en vlot geïnformeerd worden en na beslissing om deel te nemen, efficiënt begeleid worden.

Info: www.oost-vlaanderen.be/zon en www.oost-vlaanderen.be/thuisbatterij

Foto (c) Provincie Oost-Vlaanderen.


(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.