Provincie Oost-Vlaanderen geeft subsidies aan innovatieve landbouwprojecten

Sinds 1 mei 2020 ondersteunt de Provincie vzw’s, verenigingen en lokale besturen die een vernieuwend idee hebben dat de land- en tuinbouw kan versterken of optimaliseren. De Provincie riep daarvoor een subsidiereglement in het leven.

“De Provincie kent in 2021 in totaal 98 750 EUR subsidies toe aan vier innovatieve projecten in de land- en tuinbouw. De projecten stimuleren lokaal en sociaal geïnspireerd ondernemerschap met lokaal voedsel en kringloopdenken als uitgangspunt”, zegt gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland. Door de groeiende interesse in lokaal voedsel en de provinciale ambities om duurzame lokale voedselsystemen en -strategieën te stimuleren, verlengt de Provincie in 2022 het thema ‘Lokaal kopen en genieten’ voor het subsidiereglement Innovatieve projecten in de land- en tuinbouw. Naast verenigingen of vzw’s kunnen ook lokale besturen een beroep doen op deze subsidie.

Subsidieaanvragen moeten minstens een maand voor aanvang van het project worden ingediend. De projectsubsidie bedraagt minimum 2 500 en maximaal 25 000 EUR. De maximale looptijd van een project is 18 maanden. De voorwaarden, de procedure en het aanvraagformulier zijn terug te vinden op www.oost-vlaanderen.be/subsidie-innovatieve-projecten.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.