Provincie Oost-Vlaanderen als eerste Belgische overheid een ‘Great Place to Work’

Provincie Oost-Vlaanderen mag een jaar lang de titel ’Great Place to Work’ dragen. Daarmee is de Provincie de eerste Belgische overheid die dit internationaal erkende certificaat behaalt. Het certificaat wordt toegekend aan organisaties waarin medewerkers met plezier komen werken, trots zijn op hun job en vertrouwen hebben in elkaar.

Bij Provincie Oost-Vlaanderen werken vandaag ongeveer 1 200 werknemers op 22 locaties – provinciale scholen niet meegerekend. De evaluatie door die eigen werknemers is het meest bepalend in het jaarlijkse onderzoek door Great Place to Work Institute Belgium in samenwerking met de Vlerick Business School. Uit het onderzoek blijkt dat de maatschappelijke relevantie, de balans werk-privé en het plezier om te komen werken de belangrijkste troeven zijn van de Provincie Oost-Vlaanderen als werkgever. Zo vindt een groot deel van de medewerkers dat Provincie Oost-Vlaanderen een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving. Ze zijn trots om voor een organisatie te werken die zich dagelijks inzet voor de burger en vinden de maatschappelijke impact van hun job belangrijk.
“We zijn trots op deze officiële erkenning van de Provincie Oost-Vlaanderen als aantrekkelijke werkgever. Dat we de eerste overheid zijn die dit certificaat behaalt, is natuurlijk extra mooi. Onze organisatie bestaat bovenal uit een duizendtal gedreven en ambitieuze werknemers die dagelijks een impact maken met hun werk. Als werkgever willen we er vooral voor blijven zorgen dat zij hun talenten duurzaam kunnen inzetten. Zij maken dit een Great Place to Work!”, zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Personeel en Welzijn op het werk. “Onze collega’s hoeven geen keuze te maken: ze kunnen zich volledig inzetten voor een impactvolle job op een leuke werkplek en krijgen daarnaast veel vrijheid en flexibiliteit om dit te combineren met hun privéleven. Dat maakt van de Provincie Oost-Vlaanderen een unieke en fantastische werkplek”, volgens provinciegriffier Steven Ghysens.

Foto (c) Provincie Oost-Vlaanderen.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.