Projectontwikkelaar springt in de bres voor kansarme kinderen

Projectonwikkelaar NEW lanceerde een nieuwbouwproject in het centrum van Grembergen. Per verkocht appartement doneren ze € 300 aan VZW De Tondeldoos. Dankzij dit initiatief kan de VZW rekenen op een sponsoring van 5.100 euro. “We willen als projectontwikkelaar inzetten op een betere buurt. Zowel voor toekomstige eigenaars, buurtbewoners als voor mensen uit de omgeving met minder kansen.”

NEW is een familiale projectontwikkelaar uit Antwerpen en realiseert jaarlijks tientallen woningen en appartementen. Ze richten zich hoofdzakelijk op gronden die niet optimaal benut worden of een doorn in het oog van de buurt zijn. “Zo lag er in de Smidsestraat een terrein dat al enige tijd onaangeroerd bleef. We hebben het project overgenomen van een collega ontwikkelaar en zijn direct gestart met de werken. Momenteel zijn we bezig met de funderingswerken”, vertelt Maxime Koot.

“We maken er onze missie van om woonprojecten te realiseren die echt bijdragen aan een betere buurt. Voor toekomstige eigenaars betekent dat het bouwen van een gezellige thuis volgens de meest hedendaagse normen. Voor de buurtbewoners creëren we meerwaarde door bijvoorbeeld ons project zo goed mogelijk af te stemmen op de bestaande woonsituatie. En finaal steunen we voor elk project dat we opleveren ook een lokaal goed doel. In het geval van De Smidse steunen we VZW De Tondeldoos. Zij zetten zich in voor de belangen van kinderen en gezinnen in armoede in Dendermonde. We vinden het fijn dat we op die manier op verschillende vlakken kunnen bijdragen aan de maatschappij.”

Beelden (c) NEW.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)