Prefaco ontvangt erkenning duurzame inspanningen met SDG Champion certificaat van de Verenigde Naties

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, begeleidt dit jaar 330 ondernemingen om te komen tot een meer duurzame bedrijfsvoering. De bedrijven ontvangen na een succesvol actiejaar het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Tijdens een ceremonie op de jaarlijkse Voka Dag Duurzaam Ondernemen ontvangen 65 bedrijven ook een prestigieuze internationale erkenning voor hun duurzaamheidsinspanningen: 37 bedrijven mogen zich SDG Pioneer noemen, 28 bedrijven slepen het SDG Champion-certificaat van de Verenigde Naties in de wacht. Prefaco, de ruwbouwspecialist in prefab betonstructuren uit Lebbeke, is één van hen.

“De aandacht voor duurzaamheid is in Vlaamse ondernemingen steeds meer een evidentie. Dat bewijzen de sterke cijfers van VCDO, het duurzaamheidstraject van Voka. Bedrijven die er bovenuit willen steken, breien een vervolg aan VCDO en gaan voor een internationale erkenning, uitgereikt door de Verenigde Naties. Vlaamse pionierbedrijven tonen de weg aan hun sectorgenoten. Samen maken we werk van een duurzamere wereld”, zegt Jan Geers, directeur belangenbehartiging bij Voka Oost-Vlaanderen. Vlaanderen telt voortaan 65 nieuwe bedrijven die zich op het gebied van duurzaamheid ‘SDG Pioneer’ of ‘SDG Champion’ mogen noemen. Het gaat om ondernemingen die gedurende verschillende jaren veranderingsacties opzetten rond de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Een bedrijf dat drie jaar succesvol werkt rond de SDG’s mag zich SDG Pioneer noemen. Bedrijven die nadien de focus leggen op hun corebusiness en een pilootproject rond transitie realiseren, worden SDG Champion. “Prefaco Lebbeke bouwt mee aan een duurzame toekomst”, vertelt Els Huttener, kwaliteitsverantwoordelijke bij Prefaco enthousiast. “Verantwoord ondernemen vormt een belangrijk onderdeel van onze doelstellingen als bedrijf. De zorg voor veiligheid en milieu staan centraal in ons beleid. Dankzij het Voka Charter Duurzaam Ondernemen  werken we aan een duurzame verankering in onze lokale economie.”

Foto (c) Voka Oost-Vlaanderen.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.