Pop-ups in leegstaande handelspanden in vijf Oost-Vlaamse gemeenten

In vijf Oost-Vlaamse gemeenten (Beveren, Eeklo, Geraardsbergen, Lebbeke en Temse) krijgen leegstaande handelspanden een tijdelijke invulling als pop-up. Het project van de Provincie Oost-Vlaanderen vangt zo twee vliegen in een klap: lokale startende ondernemers vinden een geschikt pand in het centrum én er is minder leegstand.

“Dit pop-up traject is één manier om de commerciële leegstand terug te dringen. De stads- en dorpscentra blijven het kloppend hart van een gemeente en dus een ideale locatie voor handel en horeca. Het is dan ook logisch om de leegstand daar prioritair aan te pakken. En natuurlijk zijn ook de ondernemers met dit project gebaat. Op de Dag van de Ondernemer is dit voor hen een mooie extra stimulans”, volgens gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Economie.

Vijf lokale besturen zijn geselecteerd om deel te nemen aan het project: Beveren, Eeklo, Geraardsbergen, Lebbeke en Temse. Samen met de Provincie gaan deze gemeenten op zoek naar de beste manier om het pop-up traject te verwezenlijken. Het is een begeleidingstraject op maat, wat betekent dat een begeleiding wordt opgezet die past bij de specifieke context en de beleidsaccenten van het lokaal bestuur. “De interesse om deel te nemen aan dit project was groot. Vijf lokale besturen kunnen deelnemen, maar de kennis en ervaring die hierdoor wordt opgedaan, is interessant voor alle Oost-Vlaamse steden en gemeenten. Het begeleidingstraject zal dan ook worden geëvalueerd. De pop-upondernemers en lokale besturen worden bij elkaar gebracht om informatie en ervaring met elkaar uit te wisselen.”

Al die informatie wordt ten slotte verzameld in een draaiboek dat beschikbaar wordt voor alle lokale besturen. In maart 2022 wordt het draaiboek gepubliceerd via www.oost-vlaanderen.be/onderneem-er-op-uit.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.