Plannen nieuwe sporthal Grootzand klaar

Zoals voorzien in het meerjarenplan #project9200, gaat het lokaal bestuur voor een versterking van de sportinfrastructuur in Dendermonde. Eén van de concrete initiatieven is de bouw van de nieuwe multifunctionele sporthal in Grembergen op de site aan het Grootzand.

“Voor de bouw van de nieuwe sporthal, kregen we 1.026.000 EUR subsidie toegekend. Vlaanderen gelooft dus samen met ons in deze noodzakelijke investering. Dankzij deze subsidie kunnen we volop gaan voor een kwalitatieve sporthal met diverse zalen”, zegt schepen van Gebouwen Leen Dierick (CD&V). “Het gaat om een omnisportzaal, van 44 m op 30 m, geschikt voor volleybal, basketbal, badminton, zaalvoetbal, handbal, tennis, een supporterstribune met circa 100 plaatsen, een danszaal met vaste spiegelwand,een trampolinehal met 6 vaste wedstrijdtrampolines, 1 dubbele minitrampoline en een opwarmzone, een polyvalente zaal, die kan dienstdoen als cafetaria voor de sportclubs of kan ingezet worden als sport- of recreatieruimte voor verenigingen en een mooi terras met zicht op de groenzone.”

Naast de sportruimtes is er een inkomhal met onthaalbalie, een ruimte voor personeel, sanitair voor sporters, een EHBO-lokaal, 6 kleedkamers (waarvan 3 volledig rolstoeltoegankelijk), 2 scheidsrechterslokalen (waarvan 1 volledig rolstoeltoegankelijk), een technische ruimte en een bergruimte voor sportmateriaal. Het gebouw zal drempelvrij zijn. Hierdoor is de sporthal toegankelijk voor rolstoelgebruikers. “We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe sporthal een boost zal geven aan het lokale sportleven en een fijne thuishaven zal zijn voor vele Dendermondse sportclubs, sporters en supporters”, zegt schepen van Sport Lien Verwaeren (CD&V). “Het plan voor de sportsite zet maximaal in op de bereikbaarheid van het terrein voor alle weggebruikers. De hoofdontsluiting en toegang tot de parkeerzone voor de bezoekers zal verlopen via de gewestweg Grootzand.”

Langsheen Grootzand wordt een ruime parking voorzien van 83 plaatsen, waarvan 5 plaatsen voor mindervalide gebruikers. “Deze capaciteit werd berekend op basis van tellingen en de te verwachten parkeerbehoefte aan de sporthal en de padelsite. Om de parkeerdruk in de buurt op te vangen, worden er parkeerplaatsen voorzien aan de kant van de Bakkerstraat”, zegt schepen Dierick nog. “Een fysische ingreep, die bedienbaar is door de hulpdiensten, zal doorstromend autoverkeer van Grootzand naar Bakkerstraat verhinderen. Vlakbij de ingang wordt een kiss-and-ridezone zone voorzien en een overdekte fietsenstalling met ruim 80 plaatsen voor gewone fietsen, bakfietsen en speciale fietsen zoals driewielers. De parkeerzones voor auto’s en fietsen worden uitgerust met elektrische oplaadpunten.”

Digitale info over de plannen leest u via www.dendermonde.be/sporthalgrembergen.

Beelden (c) Stad Dendermonde.


(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.