Plan B zet gemeentelijke projecten in de kijker

Omdat het gemeentebestuur heel wat verwezenlijkingen afgelopen anderhalf jaar niet in de kijker kon zetten zoals gewoonlijk, gebeurt het binnenkort letterlijk en figuurlijk via ‘Plan B’: een fietsroute die de gemeente doorkruist en je langs verschillende projecten leidt.

Anderhalf jaar lang wist het coronavirus ons sociaal leven zo goed als plat te leggen. Maar achter de schermen bleef het gemeentebestuur aan de slag: nieuwe projecten opstarten, lopende zaken opvolgen en met zorg afronden. “In normale omstandigheden hadden we deze projecten feestelijk in de kijker gezet, en dat willen we nu ook doen met Plan B”, legt burgemeester Katja Gabriëls uit. “Via de fietsroute die dit weekend samen met Infogem in de brievenbussen valt, kan je op eigen houtje op pad gaan. Het leukste is om dat op zondagnamiddag 19 september te doen, want dan is er van 14 tot 17 uur op verschillende locaties iets extra te beleven.”

In zowel SCC De Venne, het Boerenkrijgpark, het Geboortebos, de Eendenkooi als het Kasteelpark geniet je die namiddag gratis van een vleugje animatie, een gezonde appel of een ambachtelijk ijsje. “Het volledige programma ontdek je op www.beleefberlare.be/planb en op de fietsroute in je brievenbus. Een extra route is vanaf volgende week verkrijgbaar in het gemeentehuis, Onthaalpoort Donkmeer, de bib en het Sociaal Huis.”

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)