Buurtbewoners van de straten rond de Oude Vest organiseerden een petitie rond de parkeerdruk die ze verwachten als de Oude Vest autovrij wordt.

“Naar aanleiding van de rondgang die we in naam van de buurtbewoners/burgers uit de Lindanusstraat, Nijverheidsstraat en Zwyvickstraat deden, maken we de petitie omtrent de bezorgdheid rond het parkeerbeleid en de verkeersveiligheid uit onze buurt over”, zegt Dimitri Verheyden. “Eind 2022 starten de verfraaiingswerken aan de Oude Vest die we zeker toejuichen. Helaas vrezen veel buurtbewoners uit voornoemde straten dat de parkeerdruk en verkeersonveiligheid nog zal toenemen, omdat er in deze buurt nog gratis met blauwe verkeersschijf kan geparkeerd worden en een loopje met de snelheid van 30 km per uur in deze buurt genomen wordt.”

De buurtbewoners verenigden zich om door middel van een petitie om ieder hun stem aan de gemeenteraad te laten horen. “Wij hopen vooralsnog dat er naar de bewoners geluisterd wordt en door deze petitie en bijhorende suggesties tot een compromisvolle oplossing kan gekomen worden, waar iedere buurtbetrokkene zich kan in terug te vinden.” Burgemeester Buyse nam de petitie die door nagenoeg alle buurtbewoners werd getekend in ontvangst.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)