Pasta met scampi en pikante salami
Een snelle pasta waarbij vlees en vis worden gecombineerd, een lekkere combinatie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 teentje look, geplet.
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 eetlepel kruidenkaas
- 14 scampi’s, ontdarmd en gepeld
- 2 chorizo-worstjes, liefst verse, in plakjes
- 1 chilipeper, fijngesneden
- Handvol peterselie, gehakt
- 1 teentje look, om te raspen
- 1 citroen
- 250g pasta naar keuze
- Olijfolie
- Peper, zout
Hoe ga ik te werk?
- Bak de scampi’s in wat olijfolie kort aan. Ze hoeven niet gaar te zijn, enkel mooi gekleurd. Haal ze uit de pan en zet apart.
- Doe nog een beetje extra olie in de pan en bak de sjalot, de chilipeper en 1 teentje look (geplet) aan. Voeg na enkele minuten de chorizo-schijfjes toe en laat meebakken.
- Doe ook de tomatenblokjes in de pan en laat rustig sudderen.
- Kook ondertussen de pasta gaar in gezouten water en giet af.
- Als de pasta gaar is, voeg de lepel kruidenkaas en de scampi’s terug toe aan de saus.
- Maak ondertussen ook de gremolata: meng hiervoor de fijngesneden peterselie met 1 teentje geraspte look/ Rasp ook de zeste van de citroen eronder er meng goed.
- Kruid de saus indien nodig nog wat bij met zout en paper (afhankelijk van de grootte van de chilipeper).
- Meng al laatste de pasta onder de saus en schep op.
- Werk elk bord af met wat gremolata.
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)