Pasta met scampi en pikante salami

Een snelle pasta waarbij vlees en vis worden gecombineerd, een lekkere combinatie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje look, geplet.
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 eetlepel kruidenkaas
  • 14 scampi’s, ontdarmd en gepeld
  • 2 chorizo-worstjes, liefst verse, in plakjes
  • 1 chilipeper, fijngesneden
  • Handvol peterselie, gehakt
  • 1 teentje look, om te raspen
  • 1 citroen
  • 250g pasta naar keuze
  • Olijfolie
  • Peper, zout

Hoe ga ik te werk?

  1. Bak de scampi’s in wat olijfolie kort aan. Ze hoeven niet gaar te zijn, enkel mooi gekleurd. Haal ze uit de pan en zet apart.
  2. Doe nog een beetje extra olie in de pan en bak de sjalot, de chilipeper en 1 teentje look (geplet) aan. Voeg na enkele minuten de chorizo-schijfjes toe en laat meebakken.
  3. Doe ook de tomatenblokjes in de pan en laat rustig sudderen.
  4. Kook ondertussen de pasta gaar in gezouten water en giet af.
  5. Als de pasta gaar is, voeg de lepel kruidenkaas en de scampi’s terug toe aan de saus.
  6. Maak ondertussen ook de gremolata: meng hiervoor de fijngesneden peterselie met 1 teentje geraspte look/ Rasp ook de zeste van de citroen eronder er meng goed.
  7. Kruid de saus indien nodig nog wat bij met zout en paper (afhankelijk van de grootte van de chilipeper).
  8. Meng al laatste de pasta onder de saus en schep op.
  9. Werk elk bord af met wat gremolata.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.