Parking aan de rand van Vlassenbroek

Eind dit jaar of begin 2023 is de realisatie van een groene parking aan de rand van het pittoreske Vlassenbroek gepland. De omgevingsvergunning hiervoor werd verkregen op 27 januari 2022.

“De aanleg is de eerste fase van het wegen- en rioleringsproject van Vlassenbroek, waarbij een herwaardering van het dorpsplein en het afkoppelen van afvalwater centraal staan”, zegt schepen Leen Dierick (CD&V). “De parking heeft als doel de vele bezoekers aan te moedigen om hun auto daar te parkeren zodat de dorpskern van Vlassenbroek meer gevrijwaard wordt. Ook  zal deze parking dienstdoen als onthaal voor het overstromingsgebied dat momenteel wordt gerealiseerd door De Vlaamse Waterweg.” De gemeenteraad keurde het aanbestedingsdossier goed. Zodra een aannemer aangeduid is, kan gestart worden met de werken.

“We voorzien 74 parkeerplaatsen waaronder 5 voor mindervaliden en 6 voor auto’s met fietsenrek of campers. Er komt ook een overdekte bushalte. De parking wordt zeer groen en duurzaam aangelegd. We kozen voor waterdoorlatende betonklinkers, dit om in te spelen op de aanhoudende droogteproblematiek in Vlaanderen en zo regenwater maximaal te kunnen vasthouden. Rondom rond de parking wordt een groenbuffer voorzien van bomen en bosplantsoen zodat deze mooi past in de omgeving. De parking wordt verlicht. Gelet op de uitzonderlijke ligging is er gezocht naar een evenwicht nl. een functionele verlichting voor de parkeerders die toch afgestemd is op de fauna en flora in de buurt. De amberkleurige lampen zullen werken in de avonduren op basis van een bewegingsdetector en met maximale brandduur van 30 minuten.”

Beeld (c) Stad Dendermonde.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.