Oude stadseigendommen in Baasrode openbaar verkocht

Het schepencollege van Dendermonde besliste om de stadseigendommen in het binnengebied van Baasrode openbaar te verkopen. Het gaat om het oud gemeentehuis, de oude IBO en de oude brandweerkazerne.

“In functie van deze verkoop werd voor het bouwblok Scheepswerfstraat/Sint-Ursmarusstraat een ontwikkelingskader opgemaakt”, zegt schepen van Gebouwen Leen Dierick (CD&V). “Dit deden we om geïnteresseerde kopers duidelijke richtlijnen te geven omtrent de mogelijkheden op deze site. Het gaat over een conceptuele ruimtelijke visie die inzichten geeft in de ruimtelijke potenties van de omgeving, echter zonder een juridisch verordenend karakter. Er wordt hierbij gestreefd naar het behoud en de reconversie van waardevol bebouwd erfgoed. Aansluitend wordt ook ingezet op verbouwing/nieuwbouw die deze kwalitatieve bebouwing ondersteunt/versterkt.”

“Omdat het ontwikkelingskader een aantal perspectieven biedt voor bijkomend bouwpotentieel op de site van de stad werd beslist een verkavelingsvergunning aan te vragen alvorens over te gaan tot verkoop. De aanvraag tot verkavelingsvergunning wordt momenteel voorbereid. Als we de vergunning bekomen, zal de verkoopprocedure via Biddit worden opgestart.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.