Óscar Romeroscholen heeft toekomstplannen met de Kerk van het Keur

Óscar Romeroscholen vzw zal de site van de Kerk van het Keur voor onderwijsdoeleinden zal ontwikkelen. Op dit moment is daar het vaccinatiecentrum van Eerstelijnszone Dender in ondergebracht.

“De site werd aangekocht door OnderwijsPatrimonium Bisdom Gent waardoor de school ze kan opnemen in het infrastructureel masterplan. Naast de drie nieuwbouwprojecten in het centrum van Dendermonde heeft ÓRS ook concrete bouwplannen in Appels en Berlare. Met deze toekomstplannen geeft de scholengroep vorm aan zijn doelstelling om kwaliteitsvol katholiek onderwijs te organiseren in de brede regio”, zegt algemeen directeur Joeri Deblauwe.

De Sint-Jozef Arbeiderkerk is gelegen in het midden van de wijk het Keur en werd van de eredienst onttrokken in 2020. “De kerk ligt in een zone voor gemeenschapsvoorziening en openbaar nut, een herbestemming als schoolsite vormt een meerwaarde voor de buurt én voor het Dendermondse onderwijs. Het kerkgebouw doet momenteel dienst als vaccinatiecentrum van de eerstelijnszone Dender maar zal nadien in gebruik genomen worden door de naburige basisschool van het Óscar Romerocollege als multifunctionele ruimte met respect voor het kerkelijk erfgoed. Als brede school zullen we de ruimte ook ter beschikking stellen voor culturele activiteiten buiten de schooluren.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.