Oproep cultuurprijs, zilveren pluim en eremedailles

Verenigingen of personen die het afgelopen jaar door hun artistieke activiteiten of hun opmerkelijke prestaties een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het cultuurleven in Lebbeke kunnen voor de Cultuurprijs 2021 hun kandidatuur indienen. Verenigingen of individuen die zich dag in dag uit op socio-cultureel vlak inzetten voor de gemeenschap kunnen ook hun kandidatuur indienen of voorgedragen worden door iemand anders voor de Zilveren Pluim.

“Denk zeker ook aan verenigingen, organisaties of individuen die tijdens de corona-periode extra inspanningen leverden om toch iets te organiseren of anderen te helpen. De kandidaturen worden ingediend d.m.v. het invulformulier. Dit moet uiterlijk op 15 oktober om 12 uur via mail doorgestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De bewijsstukken kunnen afzonderlijk bezorgd worden aan de cultuurdienst.”

Ieder jaar worden de verdienstelijke leden van de Lebbeekse culturele verenigingen door het gemeentebestuur en de Cultuurraad in de bloemetjes gezet. Zij ontvangen voor hun jarenlange inzet in het verenigingsleven een medaille van het departement voor Cultuur. De uitreiking van de cultuurprijs, zilveren pluim en eremedailles gebeurt op zondag 19 december 2021 in CC De Biekorf.

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)