De versoepelingen die het Overlegcomité afgelopen vrijdag aankondigde, maken het opnieuw mogelijk om op woensdag en donderdag bezoekers zonder reservatie te aanvaarden op het recyclagepark. In de kringloopwinkel zijn bezoekers opnieuw van dinsdag tot en met zaterdag welkom zonder afspraak.

Wie zonder reservatie naar het recyclagepark wil, kan dit voortaan opnieuw op woensdag en donderdag. Voor de andere dagen is het wel nodig om vooraf online een reservatie te maken. “Wegens de feestdag van 1 mei zijn onze parken aanstaande zaterdag uitzonderlijk gesloten. Afstand houden van bezoekers en parkwachters is wel nodig, net als het dragen van een mondmasker. Op het park is handgel aanwezig om de handen te ontsmetten. Betalen kan enkel met bancontact”, zegt Peter De Leeuw van Verko.

Liefhebbers van de kringloopwinkel kunnen opnieuw zonder afspraak langskomen in Appels en Wetteren en dit zowel voor de aankoop als de afgifte van herbruikbare goederen. Winkelen is mogelijk van dinsdag tot en met zaterdag. De afgifte van goederen is voorlopig enkel mogelijk op zaterdag tussen 10u en 15u én op dinsdag en woensdag tussen 10u en 12u30 en tussen 13u en 16u30. “Wegens de feestdag van 1 mei zijn onze kringloopwinkels aanstaande zaterdag uitzonderlijk gesloten. Ook hier gelden veiligheidsmaatregelen. Zo is het dragen van een mondmasker, het gebruik van een winkelkar en het ontsmetten van de handen verplicht. Winkelen kan alleen of vergezeld met maximum één iemand uit hetzelfde gezin.”

Meer info: www.dds-verko.be/verko

(bron: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)