Ophalers komen afval een uur vroeger ophalen

Om de warmtete trotseren,werkt de ophaaldienst van afvalintercommunale Verkovan 16 tot 20 mei vanaf6 uursochtends. Dit betekent dat het afval een uurvroeger buiten moet. De zak of container de avond voorheen op de stoep plaatsen, kan uiteraard ook.

De komendedagenvoorspellen ze warmweer. Dat is leuk, maar niet voor fysieke arbeid. Daarom heeft de directie van Verko inoverleg met de ophaaldienst besloten omvan 16 tot 20 mei
het startuureen uur te vervroegen. Het afval wordtdanvanaf 6 uur in plaats van 7 uur opgehaald. Zakken, GFTcontainers en dozen metoud papiermoeten dusom 6 uur buitenstaan. Wie niet vroeg uit de veren wil, plaatst het afval best de avond voorheen buiten. In Berlare, Buggenhout, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle en Wichelen kan dit vanaf 20 uur. In Dendermonde en Wetteren mag dit vanaf 18 uur.

Peter De Leeuw, directeur Verko: “We raden onze inwoners aan omtot en met september het afval steeds om 6 uur buiten te zetten.Als we wegens de warmtebeslissenom de dienstverlening aan te passen, danben je zeker op tijd.” Demogelijke aanpassingaan de ophaalurenstaatvermeld op de afvalkalender: www.ddsverko.be/afvalkalenders. Automatisch meldingen ontvangen over onze (gewijzigde) ophalingen kan ook via degratisRecycle!app.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.